ОСТАННІ НОВИНИ

УНПісти міськради хочуть під час сесії поспілкуватися з керівниками теплопостачальних підприємств

|

Депутати Львівської міської ради від фракції УНП завтра під час сесії пропонуватимуть заслухати керівників теплопостачальних підприємств Львова і з’ясувати, чи проситимуть вони гроші на покриття боргів за газ. Як повідомила прес-служба ЛОО УНП, однією з умов затвердження бюджету розвитку члени фракції вважають заборону фінансування теплопостачальних підприємств з бюджету розвитку міста.

«Минулого бюджетного року 27 млн грн, тобто одну чверть бюджету розвитку, витрачено на оплату за газ. Це означає, що гроші в ручному режимі знімали з фінансування якизось об’єктів. Оскільки міська влада досі не запропонувала програми реформування теплопостачальних підприємств, вона повинна чесно закласти гроші на їхні потреби і показати, скільки реально майна місто «проїдає» через тепловиків», – заявив голова фракції УНП Юрій Кужелюк.

Під час наради голів фракцій розглядали можливість муніципальної позики, але двома траншами. Депутати схвильовані тим, що сьогодні на рахунку бюджету розвитку всього 2 млн грн. На їхню думку, міська рада повинна забезпечити з власних джерел 130 млн гривень, а для цього треба відновити аукціони з продажу землі та продаж комунального майна. «Ми повинні бути переконані, що зможемо повернути борги, і лише тоді погоджуватися на другий транш позики», – зазначив пан Кужелюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *