ОСТАННІ НОВИНИ

ГФЛ вимагає скасувати норму про перегляд угод оренди

|

Громадський форум Львова, Асоціація платників податків Львівщини, Асоціація роботодавців Львівщини, клуб «Династія», Львівська обласна асоціація малого та середнього підприємництва написали звернення ВРУ, Прем’єр-міністру України та широкій громадськості з вимогою скасувати ст. 118 Закону України „Про державний бюджет на 2007 рік”.

У цій статті зазначено, що у 2007 році передавати в оренду державне та комунальне майно потрібно суто на конкурсних засадах. А договори оренди державного та комунального майна, укладені до 1 січня цього року, у шестимісячний термін підлягають обов`язковому перегляду відповідно до встановленої норми про оренду державного та комунального майна. На думку перелічених вище організацій, ця стаття унеможливлює процес планування господарської, підприємницької діяльності та може зупинити їх функціонування.

«Норми ст. 118 Закону України „Про державний бюджет на 2007 рік” суперечать Господарському кодексу, Закону України „Про оренду державного та комунального майна” та Конституції України», – йдеться у зверненні.

«Ми розуміємо та підтримуємо спроби держави зупинити неефективне використання державного та комунального майна, але категорично не погоджуємося зі способом, у який це роблять. Застосування таким чином цієї норми унеможливлює процес планування господарської, підприємницької, виробничої діяльності її суб’єктам, завдає їм значної шкоди та може зупинити їхнє функціонування;

призводить до грубого втручання в укладені на підставі чинного законодавства існуючі договірні стосунки між державою, органами місцевого самоврядування та суб’єктами договірного права, впроваджує незаконну односторонню зміну їх умов.

Як результат, ми передбачаємо завдання значної шкоди господарці держави, виникнення соціальної напруги, невдоволення та масових судових позовів.

Вимагаємо термінового скасування ст. 118 Закону України „Про державний бюджет на 2007 рік”, – зазначено у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *