ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ хоче створити місійний центр

|

Перспективи розвитку місійного руху УГКЦ обговорювали вчора під час зустрічі у Львові, повідомляє департамент інформації УГКЦ.

У цій зустрічі взяли участь не лише керівники церкви, але й ректори семінарій, монастирів та голови комісій.

У проміжку між першою та другою зустріччю, кожна з цих груп провела свої окремі засідання. На них обговорювали та накреслили конкретні пропозиції. Відтак речники від кожної групи 6 лютого представили свої напрацювання.

Учасники зустрічі запропонували такі головні моменти: видати пастирське послання, у якому ґрунтовно пояснити мету, напрямки та заходи місійної діяльності, створити місійний центр, який би виконував координаційну, освітню, організаційну та інші функції тощо.

У підсумку було вирішено доручити Комісії для справ євангелізації УГКЦ зібрати та впорядкувати всі пропозиції від кожної групи. Відтак створений робочий документ буде розіслано до владик, ректорів семінарій, настоятелів чоловічих та жіночих чинів і згромаджень, голів комісій для того, щоб вони внесли свої пропозиції.

Узгоджений та критично опрацьований документ 12 квітня буде представлено Блаженнішому Любомирові, а після цього розіслано до владик, членів Митрополичого синоду. Планується, що цей текст ляже в основу практичних рішень на одній із сесій Синоду єпископів Києво-Галицької митрополії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *