ОСТАННІ НОВИНИ

ГФЛ вимагає довести легальність нових вікон мера

|

Фахівці Управління охорони історичного середовища та Держархбудконтролю ЛМР не змогли підтвердити ГФЛ наявність необхідних дозволів та погоджень заміни вікон у кабінеті міського голови, передає прес-служба Громадського форуму Львова.

Також до цього часу представники форуму не мають інформації про замовника, виконавця, його ліцензію та кошторис ремонту кабінету міського голови, включно із заміною вікон у ньому.

Згідно з пам’яткоохоронним законодавством, будь-які роботи на фасадах пам’яток (в т.ч. заміна вікон) вимагають виготовлення проекту ліцензованою організацією, його погодження та авторського нагляду проектанта над виконанням робіт. Громадський форум Львова акцентує увагу на потребі укладення чіткої системи дозволів і процедур, які мали б передувати будь-яким змінам на фасадах історичних пам’яток.

“ГФЛ наголошує на небезпеці нехтування законом з боку міського голови. Він не лише подає приклад для наслідування, а й позбавляє себе права наполягати на дотриманні необхідних процедур пересічними громадянами”, – зазначено у повідомленні ГФЛ.

Відтак ГФЛ вимагає від міського голови Львова оприлюднити інформацію щодо погоджень та дозволів на заміну вікон у його службовому кабінеті. Якщо такі відсутні, терміново розпочати процес їх отримання та інформувати про це громадськість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *