ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські пластуни проводитимуть «Школу альпійського лещатарства»

|

Віднині і до 8 лютого пластовий курінь «Ватага Бурлаків» у селищі Славсько Сколівського району проводитиме елітний вишкіл з лещатарства Львівської станиці «Пласту» – Національної скаутської організації України «ШАЛ-2007». Про це повідомила прес-служба «Пласту».

Цього року 25 учасників вишколу матимуть нагоду провести чотири дні на карпатських схилах бази ФМІ, Грабовця, Погара, Тростяну. Програма вишколу традиційно міститиме низку розважальних програм і на базі, і на схилах.

Нововведенням буде різноступеневий поділ учасників на такі групи: «чайники», тобто ті, які не стоять на лижах; учасники, які недавно стали на лижі, але показали відмінну поставу на минулих лещатарських таборах; група тих, які добре стоять на лещатах, але потребують удосконалення; гурток сноубордистів.

Окрім того, зніматимуть заняття учасників на схилах, щоб увечері провести теоретичний аналіз помилок. Така практика віднедавна є досить поширеною у різноманітних пластових лещатарських таборах.

Проведення таких таборів є традицією куреня «Ватага Бурлаків». У ньому є кваліфіковані інструктори з посвідченнями Львівської обласної контрольно-рятувальної служби. Частина «Бурлак» є членами «Карпатського Лещатарського Клубу», окрім того, курінь співпрацює з професійними інструкторами.

Наступного тижня теж у Славську проходитиме ще один лещатарський табір львівського осередку Пласту «Пінгвіни повертаються».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *