ОСТАННІ НОВИНИ

"Львівелектротранс" просить енергетиків зачекати ще кілька днів

|

Керівництво комунального підприємства “Львівелектротранс” просить ВАТ “Львівобленерго” зачекати ще кілька днів і не поспішати з припиненням подачі електрики за 500 тисяч гривень боргу. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор “Львівелектротрансу” Олег Білокурий.

За його словами, держава мала ще наприкінці минулого року компенсувати підприємству за перевезення пільгових категорій пасажирів 1,6 млн гривень, однак ці кошти поки що не надійшли. Пільговики становлять основну масу пасажирів у трамваях і тролейбусах – 65% усіх пасажирів, що їх перевозить “Львівелектротранс”.

Утім, директор підприємства зазначив, що “Львівелектротранс” отримав рахунки до оплати тільки вчора, відтак має п`ять банківських днів на розрахунок.

Натомість начальник управління транспорту і зв`язку міської ради Микола Шкурган висловив сподівання, що до відімкнення не дійде, але якщо це станеться, то жоден трамвай чи тролейбус не зможуть вийти на лінії.

Він також зазначив з приводу пільгових перевезень, що коли держава не має можливості відшкодовувати ці пільги, то, можливо, варто ставити питання про ліквідацію таких пільг і шукати шляхи для вирішення проблеми.

За даними Миколи Шкургана, “Львівелектротранс” мав би отримувати 35 млн відшкодування за перевезення пільгових пасажирів, але на цей рік у бюджеті затверджено цифру 20 млн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *