ОСТАННІ НОВИНИ

«Надзвичайники» проти герметичних вікон та дверей

|

Герметизація квартир: встановлення нових пластикових вікон, щільних дверей, жалюзійних вентиляційних решіток у помешканнях обмежує доступ повітря і є однією з основних причин отруєння чадним газом. Про це зазначив під час прес-конференції начальник відділу захисту населення і територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Євген Басан.

За словами Є. Басана, останнім часом суттєво збільшується число отруєнь чадним газом. Звичайно, він не виключає серед причин отруєння і «традиційні», на кшталт ігнорування правил безпечного газокористування. Часто до нещасних випадків призводить самовільне встановлення чи заміна газового обладнання. Є. Басан згадав про нещасний випадок, який трапився у Львові, на вулиці Левицького. «У ванній кімнаті, площею три квадратні метри, встановили газову колонку. Газ просто «з’їв» кисень, накопичився чадний газ, а там було встановлено герметичні двері. На щастя, цей випадок обійшовся без смертей, але постраждала сім’я з чотирьох осіб. А кілька років тому був подібний випадок на вулиці Стрийській, де сім’я – мати і двоє дітей – загинули», – розповів Є. Басан.

Чиновники зазначають, щоб запобігти отруєнню чадним газом, можна встановлювати у квартирах прилади газового контролю – газові сигналізатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *