ОСТАННІ НОВИНИ

Житловий кооператив поскаржився на міську владу до СБУ

|

Керівництво ЖБК№152 звернулося до Служби безпеки України з проханням захистити їхні конституційні права у конфлікті з комунальними службами, повідомляє прес-служба Громадського форуму Львова.

До такого кроку представників кооперативу змусило вдатися те, що міська влада нехтує інтереси громади, а крім того, залучає до участі в конфлікті на своєму боці міліцію та прокуратуру.

Суть справи в тому, що керівництво комунального підприємства “Тополя” в односторонньому порядку розірвало угоду про надання послуг з теплопостачання мешканцям будинку. У результаті ЛМКП «Львівтеплоенерго» виступило з вимогою до ЖБК підписати новий договір, який кооператив відхилив як такий, що не відповідає вимогам законодавства, дискримінує права мешканців та не враховує технічних можливостей і ресурсів кооперативу. У відповідь ЛМКП «Львівтеплоенерго» відповіло тиском на правління та голову ЖБК із залученням міліції та прокуратури.

На захист мешканців став Антимонопольний комітет, який резюмував, що ЛКП «Тополя» вдалося до дій, що порушують Закон про економічну конкуренцію. Щобільше, володіючи монопольним становищем і будучи комунальним підприємством, яке функціонує на кошти платників податків, ЛКП «Тополя» не має права відмовляти їм у наданні послуг. Однак рекомендації Антимонопольного комітету проігноровано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *