ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не повністю розібралися в проекті бюджету розвитку – Садовий

|

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що депутати розкритикували проект бюджету розвитку тому, що не повністю в ньому розібралися. Про це він сказав під час брифінгу після ранкового засідання сесії міської ради.

«В Україні, на превеликий жаль, депутати працюють на громадських засадах і не завжди встигають докладно вивчити те чи інше питання. Можливо, хтось щось не зрозумів чи не усвідомив» – сказав він.

Міський голова також зазначив, що він не задоволений бюджетом, бо для Львова бюджет мав би бути вдвічі більший. «Я не знаю жодного міста у світі, де комусь подобався би бюджет. Він і мені не подобається. Для міста кошти мають бути у 2-3 рази більші, але питання в тому, де їх брати», – зауважив А. Садовий.

Щодо муніципальної позики, яка стала каменем спотикання при розгляді проекту бюджету розвитку, А. Садовий сказав, що жодної небезпеки позика не має, але дозволить суттєво зекономити гроші міста. Міський голова заявив, що кошти від 92 мільйонів гривень позики передовсім підуть на дороги, енергозберігальні технології і початок будівництва терміналу в аеропорту.

За його словами, якщо взяти динаміку продажу землі і майна, то за останніх 5 років ціна на майно і землю втричі зросла. «Коли є такий ріст, невигідно продавати; моя позиція – не транжирити міську землю, бо це – наш золотий ресурс», – сказав він. За словами А. Садового, треба переглянути ціни на оренду в напрямі суттєвого її збільшення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *