ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада відправила проект бюджету розвитку на доопрацювання

|

Так вирішили депутати після того, як керівник фракції УНП в міській раді Юрій Кужелюк зачитав заяву голів всіх фракцій і запропонував припиняти обговорення. Депутати підтримали цю пропозицію без голосування, оскільки під заявою стоять підписи керівників усіх фракцій, тобто члени фракцій погоджуються з ним.

У заяві зазначено, що «бюджет розвитку Львова сформовано за незрозумілими принципами з невідомими джерелами доходів, та базується він на застарілому, малоефективному галузевому принципі розподілу коштів і тому в такому вигляді розглядатися сесією міської ради не може».

Відтак депутати пропонують формувати його за програмно-цільовим принципом, що передбачає «здійснення видатків лише за сформованими і затвердженими радою програмами розвитку Львова. Це дозволить виділити пріоритети бюджетного інвестування».

«Цей проект бюджету розвитку слід відправити на суттєве переформування і розглядати лише після ухвали про запозичення», – зазначено в заяві.

У заяві підкреслено, що при формуванні бюджету розвитку необхідно дотримуватися умов бюджетної резолюції та представити проект ухвали щодо запозичень із детальним викладом механізму їх здійснення. Зокрема, депутати вимагають подати умови запозичень, ефект від їх здійснення, чинні боргові зобов’язання міської ради, джерела погашення боргів та графіки погашення чинних і планованих запозичень, зокрема, позики Світового банку та кредитної лінії, наданої на оплату за газ тепловим підприємствам.

Депутати пропонують розділити витратну частину бюджету розвитку на дві частини завдяки власним надходженням та запозиченням, визначити перелік цільових програм, на які підуть кошти та визначити ефект від їх впровадження.

Крім того, запропоновано визначитися зі стратегією енергозбереження та функціонування теплового господарства, яке за грудень заборгувало 21 мільйон гривень, та з проектом пільгових кредитів для населення на встановлення енергозберігальних пристроїв – для чого закласти в бюджет три мільйони гривень. Крім того, вони пропонують представити проект створення постійної робочої групи для розробки та впровадження стратегії енергозбереження.

Крім того, у заяві йдеться про те, що слід закласти окремими стрічками в бюджеті витрати на створення музею в колишній тюрмі Лонцького, вирішення проблем села Білогорща, завершення робіт зі встановлення меж Львівської міської ради, комплексне вирішення проблеми збору та утилізації сміття і Грибовицького сміттєзвалища, реальне створення міського БТІ, будівництво трамвайної колії на Сихів та на інші об’єкти.

Також депутати вважають, що міська рада має зменшити власні витрати на енергетику та водопостачання, зокрема, замість облаштування водозаборів слід спрямувати кошти на ліквідацію витоків у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *