ОСТАННІ НОВИНИ

Власникам автомобілів не нав`язуватимуть вінілових утримувачів для техталонів?

|

МВС України скасувало неправомірну вимогу до власників транспортних засобів під час отримування талону про державний технічний огляд у відповідь на рекомендації Антимонопольного комітету України, повідомляє «Урядовий портал».

Згідно з цим повідомленням, департамент ДАІ службовою телеграмою зобов’язав свої регіональні управління припинити вимагання придбати спеціальні вінілові утримувачі для кріплення талонів. Відтепер автовласники не сплачуватимуть 11,23 грн. за утримувач-кишеньку, а тільки 9 грн. — за сам річний талон.

За бажанням споживачі зможуть придбати утримувачі в підрозділах державного науково-виробничого підприємства МВС України “Рікас”. Для цього в приміщеннях МРЕВ ДАІ буде розміщено стенди з відповідною інформацією.

Як відомо, Комітет рекомендував МВС припинити обов’язкове комплектування талонів вініловими утримувачами, оскільки це не передбачено нормативно-правовими актами. Наразі Департамент ДАІ підготував проект наказу щодо змін до стандарту МВС, у якому визначено вимоги до бланків талонів техогляду. Для введення в дію цей документ має опрацювати Держспоживстандарт на відповідність законодавству.

“Доки не прийняті зміни до законодавства, автовласники мають право одержувати талон про технічний огляд транспортних засобів і без придбання утримувача. Зі свого боку, Антимонопольний комітет відслідковуватиме, аби подібні нав’язування не відбувались”, – зазначив голова комітету Олексій Костусєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *