ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки медичних працівників вимагають звільнити професора ЛНМУ ім. Д. Галицького Кімаковича та Середу

|

Конфедерація вільних профспілок України, Львівське обласне об’єднання вільних профспілок медичних працівників вимагають у ректора ЛНМУ ім. Данила Галицького та начальника ГУОЗ ЛОДА звільнити професора В. Кімаковича та О. Середу з посад проректорів ЛНМУ імені Данила Галицького як осіб, які дискредитують цей вищий навчальний заклад.

Зокрема, у зверненні йдеться про те, що, якщо не виконають вимоги, то відповідальність за діяльність цих осіб та за дискредитацію навчального закладу ВП МП Львівської області перекладе на Ректора ЛНМУ імені Данила Галицького академіка Б. Зіменьковського.

«Наприкінці минулого 2006 року на посади проректорів ЛНМУ імені Данила Галицького було призначено професора В. Й. Кімаковича та О. М. Середу. Ці особи у 2004-2005 роках, перебуваючи на посадах начальника ГУОЗ ЛОДА та Головного лікаря ЛОКЛ, створили тандем у лобіюванні спроби ганебної «прихватизації» приватною фірмою «Лайла – Медікал» (Кіпр) відділення хронічного гемодіалізу Львівської обласної клінічної лікарні зі збереженням державного фінансування приватизованого відділення (80% бюджету обласної лікарні!), що в підсумку призвело до їхньої відставки. Лише завдяки втручанню мас-медіа, правоохоронних органів, обласної Ради, вільної профспілки вдалося зберегти для держави і хворих це унікальне відділення, на базі якого розташовано один із 5 центрів трансплантації органів в Україні.

На жаль, із незрозумілих для нас причин В. Й. Кімакович та О. М. Середа знову опинились на керівних посадах у ЛНМУ імені Д. Галицького і знову в тандемі», – йдеться у зверненні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *