ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині налічується 2 тисячі 368 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

|

На сьогодні на Львівщині налічується 2 тисячі 368 дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції на тему «Перспективи національного усиновлення» начальник служби у справах неповнолітніх Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис, з них лише 250 мають право на усиновлення та можуть бути поміщенні у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

«Минулого року на Львівщині здійснено 114 усиновлень, з них 6 іноземних, 42 – внутрішньосімейні і решта усиновлень здійснювали громадяни України», – наголосив Володимир Лис. За його словами, цей показник є досить позитивний.

За словами начальника служби у справах неповнолітніх Львівської обласної державної адміністрації, на Львівщині триває запровадження таких інституцій, як дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї. «Із влаштування дітей все-таки на першому місці стоїть усиновлення, далі йде поміщення дітей у прийомні сім’ї, ДБСТ та під опіку», – наголосив Володимир Лис. Крім того, він розповів, що вчора в області було створено ще одну прийомну сім’ю. Наразі нараховується 28 прийомних сімей, де виховується 40 дітей та три будинки сімейного типу, в яких перебуває 18 дітлахів.

Крім того, Володимир Лис розповів, що цьогоріч завдяки інвестиційним програмам у Буському та Бродовському районах також з’являться два будинки сімейного типу. «У Буському районі в будинку сімейного типу буде вісім дітей, а в Бродовському – десять», – наголосив начальник служби у справах неповнолітніх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *