Відтепер на львівському «03» надаватимуть безкоштовну кваліфіковану медичну консультацію

|

Уже п’ятий день мешканці Львові, зателефонувавши на «03», можуть отримати безкоштовну кваліфіковану медичну консультацію. Як розповіла під час сьогоднішнього брифінгу головний лікар Комунальної львівської станції швидкої медичної допомоги Наталія Поважук, наразі телефон довіри на «03» працює з 9.00 до 17.00, щодня, крім суботи та неділі.

За словами Наталії Поважук, наразі кожен львів’янин, який має будь-які питання з проблем медицини, може зателефонувати на «03», попросити з’єднати його з лікарем телефону довіри, і, відповідно, отримати безкоштовну кваліфіковану медичну консультацію. «Поки що номер для медичної консультації залишається «03». Людям легше запам’ятати саме цей номер, а не якийсь семизначний», – зазначила головний лікар Комунальної львівської станції швидкої медичної допомоги. Однак вона наголосила, що в майбутньому планують замінити цей номер на тризначний.

Поки що на телефоні довіри працює лише один лікар, який, за словами Наталії Поважук, має 20-річний стаж і є кваліфікованим фахівцем. Однак планують, що невдовзі, крім одного лікаря, медичні консультації також надаватимуть психологи, педіатри та інші лікарі.

«Ми вже отримали досить багато звернень. Дзвонять і дорослі, і діти», – підкреслила Наталія Поважук. За її словами, дітлахи найчастіше хочуть почути відповіді не лише на медичні питання. «Часто діти просять пояснити їм якусь хімічну формулу, розповісти, як ввійти в інтернет», – розповіла пані Наталя.

Крім того, у разі збільшення кількості охочих отримати безкоштовну кваліфіковану медичну консультацію, телефон довіри на «03» розширить графік роботи: він працюватиме цілодобово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *