ОСТАННІ НОВИНИ

Максимов відмовляється переходити на роботу у Закарпаття

|

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко після закритої колегії МВС запропонував керівникам практично всіх обласних управлінь МВС залишити свої посади за власним бажанням у зв’язку з «політичними проблемами» і «низьким рейтингом їх роботи». Про це повідомляє «КоммерсантЪ-Украина», посилаючись на свої джерела.

За інформацією джерела, в особистій бесіді практично всім керівникам УМВС Цушко пропонував звільнитися за власним бажанням. «Пояснювалося це трьома причинами. По-перше, йшлося про політичну складову, зокрема про те, що ми люди не з тієї команди. По-друге, прямо було сказано, що тим самим керівництво хоче показати неефективність роботи керівників УМВС. І третє, йшлося, що причиною звільнень є дані опитування особового складу міліції в областях», – розповів начальник одного з обласних управлінь МВС.

З свого боку, керівник департаменту міністерства із зв’язків з громадськістю Костянтин Стогній повідомив, що «на колегії нікому звільнятися не пропонували». «Виступали начальники служб, керівники обласних управлінь МВС, але ніякі кадрові питання не обговорювалися», – розповів Стогній. При цьому він підтвердив, що після засідання колегії міністр внутрішніх справ Цушко поодинці запрошував до себе в кабінет керівників служб міністерства і начальників обласних УМВС.

За інформацією джерела, переважна більшість керівників обласних УМВС пропозицію Цушка прийняли. Не написали заяви про звільнення або не підтвердили своє звільнення глави Черкаського обласного УМВС Микола Каплій і начальник Київського міського управління внутрішніх справ Віталій Ярема.

Також не дав згоди піти з посади начальник Львівського УМВС Віталій Максимов, якому було запропоновано залишити регіон і очолити УМВС Закарпаття. Його відставка аргументувалося тим, що «необхідно замінити начальника закарпатської міліції.

Видання відзначає, що це повністю відповідає раніше отриманій від джерела в МВС інформації про те, що після відставки Юрія Луценка між секретаріатом президента і новим керівництвом МВС була домовленість про те, що Максимов продовжить працювати начальником облуправління міліції “або у Львівській області, або в будь-якому іншому регіоні”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *