ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом трьох днів у Львові говоритимуть про сімейне насильство

|

У Львові розпочався перший установчий семінар «Насильство в сім’ї: ефективність та системність протидії», який триватиме до 19 січня. Семінар організований Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту і Київською школою рівних можливостей і є першим етапом проекту «Насильство щодо жінок: ефективність та системність протидії».

Як розповіла керівниця проекту Лариса Колос, проект пройде в чотирьох областях: Львівській, Рівненській, Житомирській та Вінницькій. Саме там протягом двох років будуть відпрацьовувати модель взаємодії різних державних підрозділів та громадських структур, які дотичні до проблеми насильства в сім’ях.

«Перш за все спільними зусиллями ми спробуємо вивести проблему сімейного насильства з тіні. Намагатимемося підвищити рівень поінформованості представників органів влади, правозахисних органів, через інформаційні кампанії підвищити рівень знань населення стосовно домашнього насильства», – зауважила Лариса Колос. Крім того, вона розповіла, що незабаром організатори проекту планують видати фільм про насильство в сім’ях під назвою «Мовчати не варто». «Думаю, цей фільм транслюватиметься по телебаченню як рекламний ролик», – розповіла Лариса Колос.

Керівниця проекту «Насильство щодо жінок: ефективність та системність протидії» також наголосила, що учасники проекту здійснюватимуть інші спеціальні інформаційні кампанії щодо проблеми насильства. Скоріше за все це будуть вуличні і шкільні вистави.

Щодо семінару, то в ньому беруть участь представники управлінь і відділів сім’ї та молоді, освіти, соціальних служб із чотирьох областей, учасниць проекту «Насильство щодо жінок: ефективність та системність протидії». За час семінару, а це три дні, вони поділяться своїм досвідом, знаннями та навиками діяльності з протидії насильства в сім’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *