ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ створено модерний вертеп

|

Сьогодні в Українському католицькому університеті відбудеться прем’єра модерного вертепу-театру «На сходах» під керівництвом режисера Євгена Худзика. В університеті театр назвали н етрадиційн им рішення м традиційного народного дійства . Про це повідомив відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

З а основу постановки взя то тексти традиційного галицького вертепу, проте грають незвичн і для галицького глядача герої: Ірод представлений манірни м , безвольни м царик ом , смерть – балерин ою , чорт – ді-джей єм , пастушки – притлумлені горе-рекламою .

«Ми дотримувалися взірц я стародавніх вертепів . У зя л и за основу традиційний дерев’яний вертеп, у якому є три рівні: небо, земля і пекло . Спробували представити абсолютну більшість героїв такими, які поборюють спокуси », – прокоментував Євген Худзик .

На Йорданські свята з новоствореним вертепом театр виступить в Одесі, а потім – у Києві та Донецьку. Його також чекають у сиротинцях, тюрмах й університетських аудиторіях.

Театр „На сходах” д іє вже чотири роки і налічує близько 30 акторів-аматорів. За його історі ю це вже сьома театральна постановка. У вертепі беруть участь не тільки студенти УКУ, але й студенти та випускники інших університетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *