ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським безпритульним допоможуть голландці

|

Сьогодні Львівська міська рада підписала договір про співпрацю з муніципалітетами Гааги (Нідерланди) та Варшави (Польща) у сфері соціального захисту бездомних. Договір передбачає обмін досвідом у наданні послуг людям без постійного місця проживання.

«У місті Гаага існує багато сервісів для бездомних громадян. Переважно їх надають громадські організації. Ми хочемо поділитися досвідом і організувати львів’янам ознайомчі поїздки до Варшави та Гааги», – розповів представник муніципалітету Гааги Роб фан Клейф.

Начальниця управління праці та соціального захисту Львівської міської ради Наталка Федорович зазначила, що досвід голландців буде дуже цінним для Львова. «Вони навчать нас тому, як мають виглядати нічліжки, які послуги і як надавати бездомним. На жаль, нам бракує цього досвіду», – сказала вона.

Підписаний сьогодні договір передбачає дві поїздки. У травні з навчальною метою львів’яни мають відвідати Польщу, а в червні – Нідерланди. «Під час цих поїздок представники львівської мерії зможуть скласти чернетку міської програми в напрямку надання допомоги бездомним», – зазначила представниця Асоціації нідерландських муніципалітетів Ірина Батирева.

Наразі ж гаагці працюють у Львові. Завтра у них запланована зустріч з архітекторами, які відповідають за реконструкцію першої у місті нічліжки. Найбільшим негативом, побаченим у нашому місті, іноземці назвали те, що люди сплять просто на вулицях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *