ОСТАННІ НОВИНИ

В УКУ гості з Університету святого Томи

|

Протягом 10-15 січня Український католицький університет приймає 25 студентів та двох професорів з Університету святого Томи ( University of St . Thomas , Minnesota ), влаштовуючи для них лекції, семінари та зустрічі, щоб ознайомити їх із суспільно-політичною, економічною і релігійною ситуацією та культурою нашої країни. Про це повідомили у відділі інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

Тоді, як українські студенти насолоджуються зимовими канікулами або готуються до іспитів, для студентів Університету святого Томи триває зимовий семестр. Здавалося б, нічого особливого – студентські будні, проте незвичним є той факт, що цей зимовий семестр відбувається не в студентських аудиторіях, а в польових умовах.

Протягом січня американські хлопці і дівчата мандрують країнами Східної Європи, ознайомлюючись з культурою цих країн, слухаючи лекції на різні теми та зустрічаючись з різними людьми і таким чином пізнають спосіб життя у цих країнах. Ця програма вже триває кілька років, цьогоріч американські студенти відвідують Польщу, Литву, Україну та Білорусь.

У програмі перебування – лекції з історії України, про політичну ситуацію до та після Помаранчевої революції, побудову громадянського суспільства в Україні, а також невеличкий вступ до вивчення української мови. Крім того, студенти зустрілися з представниками львівської мерії, щоб більше дізнатися про українську інвестиційну політику. Вони мають змогу відвідувати різні мистецькі заходи та зустрічатися з своїми однолітками, студентами УКУ, глибше пізнаючи українську дійсність. Знаменно, що американські студенти завітали до Львова в різдвяний час, а тому мають змогу пізнати звичаї та традиції, наприклад, цікавим для них був український вертеп, що його представили студенти УКУ.

Як зазначив координатор цієї програми з боку Університету святого Томи проф. Кеннет Кемп, він вибрав УКУ не випадково, бо це є своєрідна співпраця двох католицьких університетів і можливість для їхніх студентів краще розуміти одне одного, а також своє місце в суспільстві. Передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *