ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада заборонила продаж і оренду держземлі без аукціонів

|

Верховна Рада заборонила продаж і оренду під будівництво земельних ділянок, що перебувають в державній або комунальній власності, без проведення аукціону. За ухвалення в цілому законопроекту проголосували 328 депутатів при необхідних 226.

Дія цього пункту Земельного кодексу не розповсюджується на продаж земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти, що підлягають приватизації. Також даний пункт не стосується ділянок, на яких розташована нерухомість, що належить юридичним і фізичним особам.

Згідно законопроекту, продаж таких ділянок повинен проводитися за ціною не нижче, ніж ціна аналогічних ділянок, проданих на аукціоні, або за ринковою ціною, встановленою на аукціоні.

Згідно із Земельним кодексом, аукціони повинні проводитися в порядку, встановленому законом, проте цей закон вже кілька років не можуть прийняти.

Тому результати продажу землі на земельних торгах можуть бути заперечені в суді, це призводить до того, що місцеві власті рідко проводять аукціони і удаються до продажу земельних ділянок іншими способами за ціною нижчою за ринкову вартість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *