ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ просить вище керівництво держави звернути увагу на проблеми мігрантів

|

Комісія «Справедливість і Мир» Української Греко-Католицької Церкви звернулася до Президента, Голови ВРУ та Прем’єр-міністра України з вимогою ратифікувати Європейську конвенцію про правовий статус трудящих-мігрантів та Конвенцію ООН про права усіх трудових мігрантів.

Комісія також просить реалізувати Рекомендацію Ради Європи про права мігрантів із неврегульованим статусом. Крім того, «Справедливість і Мир» вимагає розробити концепцію міграційної політики, зокрема передбачити механізми соціально-економічної та побутової адаптації тих, хто повертається в Україну.

«Ми не можемо мовчати і не звертати уваги на долі мільйонів громадян, котрі перебувають за кордоном на заробітках, а також на долі тих, хто прибуває в Україну звідти. Також не можемо не звернути увагу на причини, які сприяють міграції з України, особливо – корупцію, бюрократію, безробіття та бідність», – йдеться у зверненні.

Комісія «Справедливість і Мир» інформує керівників держави про те, що Церква, зі свого боку, уже розпочала розбудовувати свої структури для забезпечення душпастирських потреб мігрантів. А також намагається надавати їм соціальну та правову допомогу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *