ОСТАННІ НОВИНИ

Під час Різдвяних свят на Львівщині схід і захід були разом

|

У межах акції “Схід-Захід разом” під час Різдвяних свят Львівщину відвідало майже дві тисячі учнів та працівників освіти зі східних, південних та центральних областей України. Як повідомляє офіційний сайт ЛОДА, на Львівщину приїжджали гості з Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької, Черкаської, Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Сумської, Полтавської областей, а також з Криму та Києва.

Учні ознайомилися з українськими різдвяними традиціями в Галичині, зокрема – Святою вечерею, розучували колядки, щедрівки, різдвяні вітання, відвідували святкові Богослужіння та Божественні Літургії у храмах області, спілкувалися з настоятелями храмів та монастирів. Під час акції учні проживали в галицьких родинах, школах-інтернатах, туристично-краєзнавчих центрах.

Крім того, учнівські делегації відвідали Крехівський монастир, Олеський, Золочівський, Підгорецький замки, побували в місцевих музеях.

Учасники акції переглянули театральні дійства вертепів, різдвяних концертів, фестивалів дитячої творчості, свята «Великої коляди», долучилися до участі в акції в обласному будинку вчителя, де відбулися вистави “Різдвяний вертеп”, концерт у виконанні етнографічного ансамблю “Джерельце”.

Акцію, яка мала на меті поглибити взаєморозуміння з учнівською молоддю та мешканцями західних і східних областей України, організувало головне управління освіти і науки ЛОДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *