ОСТАННІ НОВИНИ

"Любов" ховала "Доктора"

|

Сьогодні, 9 січня, біля двох аптек мережі «Доктор», що на вул. Кубійовича, 17 та 31, відбулася акція протесту «Ні – трамадолу!». Її організували представники реабілітаційного центру «Любов» та громадської організації «Посол». У заході взяли участь близько півсотні осіб, які скандували – «Ні – трамадолу!», «Ні –наркотикам!», «Ні – смерті дітей!», «Смерть аптекам, які продають трамадол!». Учасники акції біля кожної з аптек виставили чорну труну з надписом «Трамадол», а на вхідні двері вивісили поховальні вінки.

У коментарі Західній інформаційній корпорації співзасновник ГО «Посол» Олександр Олексюк зазначив, що львів’яни влаштували акцію протесту саме біля тих аптек, де дітям вільно продають наркотичні речовини – такі, як трамадол. «Трамадол – це наркотик ХХІ століття. Так, якщо раніше люди переважно «кололися», то на сьогодні вони п’ють різноманітні таблетки. Цей вид наркотику спричиняє різноманітні наслідки. Зокрема, люди, які постійно вживають трамадол, живуть рік, два, максимум – три роки. Є люди, яких паралізує від цього препарату або ж вони помирають», – розповів він.

О.Олексюк наголосив на тому, що трамадол дозволено продавати винятково за скеруванням лікаря. Препарат в основному призначений для онкохворих осіб. «Власник мережі аптек «Доктор» взагалі очманів, адже у його аптеках продають трамадол мало того, що без рецептів, та ще й неповнолітнім. Ми маємо відповідні відеозйомки, на яких зафіксовано, що працівники аптек продавали дітям цей наркотик», – сказав співзасновник ГО «Посол».

За словами О.Олексюка, за українським законодавством максимальний штраф за таке порушення становить 51 грн. А якщо врахувати, що на цьому препараті за день можна заробити від 10 до 50 тис. грн, то через кожну годину можна платити ці штрафи, непогано заробляти і не боятися за завтрашній день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *