ОСТАННІ НОВИНИ

Колектив «Львівських авіаліній» вимагає призначити гендиректором Шинкарчука

|

26 грудня цього року на посаду в . о . гендиректора ДАП « Львівські авіалінії » особистим розпорядженням міністра транспорту України було призначено Валентина Матюшенка . « Новий керівник не має плану виходу з кризи нашого підприємства . Ярослав Шинкарчук, який раніше працював на нашому підприємстві, має план виходу з кризи. І в нас є інвестор», – повідомив сьогодні, 28 грудня, під час прес-конференції Координаційної ради ДАП «Львівські авіалінії» її голова Володимир Верес.

«ДАП «Львівські авіалінії» –єдине державне авіапідприємство в Україні і його хочуть знищити, аби «пустити» на ринок Міжнародні авіалінії України, які є дочірньою компанією Австрійських авіаліній. «Розпустити» наше підприємство вигідно і директору Львівського аеропорту Олександрові Загреві, оскільки транзитні рейси (а ми мали багато постійних рейсів) аеропорту приноситимуть більше прибутків», – говорить він.

Як повідомляє ЗІК, В .Верес додав, що зараз компанія втрачає великі гроші, оскільки попит на рейси Львів-Москва, та Львів-Київ є дуже великим, але керівництво, за його словами, каже, що це невигідно. «Після того, як наше підприємство було перевірено комісією з Мінтрансу, нам було скеровано 1 млн грн на погашення заборгованості із зарплати. Зарплату нам погасили не у повному обсязі. Заборгованість залишилася практично на тому самому рівні – 1,5-1,8 млн грн. Крім того, є наказ ще попереднього гендиректора Олега Ковальчука, щодо скорочення нам робочого часу на 50% з 1 січня 2007 року. Зараз на підприємстві не забезпечується належна безпека польотів, оскільки працівники відповідних служб не працюють у звичайному режимі – їх робочий час скорочено», – розповідає голова Координаційної ради.

Відносно нового керівника учасники прес-конференції повідомили, що за його керівництва було продано Івано-Франківський аеропорт, власником якого тепер є «Приватбанк». «Його кандидатури, на відміну від кандидатури Ярослава Шинкарчука, не було у кадровому резерві на посаду гендиректора авіаліній. Він має відношення до Партії регіонів. Призначенню Валентина Матюшенка на цю посаду, на нашу думку, посприяли представники Партії регіонів та соціалісти. Ми зустрічалися із першим секретарем ЛОК СПУ Євгеном Таліповим, він пообіцяв нам допомогти, але в результаті відбулося от таке призначення. Ми готові їхати у Київ, боротися за свої права, але у нас немає грошей. Ми маємо законне право на безкоштовний переліт у будь-якому напрямку за наявності вільних місць на рейс. Нами було подано заявку на отримання такого квитка до Києва, але відповіді ми на неї не отримали», – говорить В.Верес.

Представники колективу кажуть, що їм погрожують. Координаційна рада ДАП звернулася до Президента України, Прем’єр-міністра України, Львівської ОДА та Львівської обласної ради з проханням розібратися у ситуації. «Ми маємо надію, що Президент України під час засідання РНБО підніме питання нашого авіапідприємства», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *