ОСТАННІ НОВИНИ

«Свободівець» Говірко розповів про земельні дерибани у області

|

Депутат Львівської обласної ради, голова тимчасової контрольної комісії з питань щодо законності використання земель на Львівщині Володимир Говірко заявляє про чисельні земельні дерибани в області. Не конкретизуючи хто саме і як саме дерибанить землі, депутат навів під час прес-конферецнії відомі факти порушень: долучення 800 гектарів землі до міста Новояворівська, приєднання 460 га землі до Східниці, скандал наволо 300 гектарів Оброшинського науково-дослідного інституту тощо.

Так, проблема розширення меж міста Новояворівська, яка вже кілька разів обговорюється в сесійній залі облради полягає в тому, що приватне підприємство, яке замовилов інституту розробку генерального плану міста претендує на «не менше 30 гектарів землі в оренду на 50 років». «Ми не проти долучення до мітса тих 800 гектарів, однак ми за дотримання процедури і за те, щоби ця земля була для міста, а не для комерційних структур», – зазначив пан Говірко.

Щодо земельної проблеми селища Східниця, то там без рішень сільських рад сусідніх сіл було прийняте рішення забрати в них 460 гектарів землі та приєднати до Східниці. «Записки від депутатів, які нібито не проти того, аби землі віддали селищу – смішно», – сказав депутат Говірко.

300 гектарів землі, які не потрібні Оброшинському інституту у випадку передачі земель приватному підприємству і потрібні при передачі комусь іншому Володимир Говірко також називає дивним земельним питанням. За такий щедрий земельний «подарунок» приватне підприємство віддячило мешканцям села Басівка радіоактивним щебенем для підсипки доріг.

«Всеукраїнське об’єднання «Свобода» знімає з себе політичну відповідальність за вирішення земельних питань у облраді, бо нас занадто мало, аби впливати на ті чи інші рішення. Однак ми всеодно направимо у прокуратуру звернення щодо виявлених порушень», – резюмував Володимир Говірко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *