ОСТАННІ НОВИНИ

Від комунальників забиратимуть до 80% прибутків

|

Прибутки комунальних підприємств перерозподілятимуть через міський бюджет. Таке рішення учора прийняв міський виконавчий комітет. Заступник міського голови з питань економіки та соціальної політики Олег Синютка каже, що таким чином міська рада використовуватиме прибутки комунальників раціональніше.

«Якщо комунальне підприємство отримує прибуток 100 чи 200 гривень, то воно не може здійснити серйозних капіталовкладень. А якщо ми просумуємо ці гроші, то отримаємо значні кошти, які по черзі щороку виділятимемо котромусь з підприємств», – прокоментував Олег Синютка.

Він повідомив, що в комунальних підприємств вилучатимуть не однакові суми. Відрахування коливатимуться від 30 до 80 відсотків.

«Найменше вилучатимуть у тих, хто може свій прибуток самостійно скеровувати на оновлення основних фондів. Наприклад, теплокомуненерго.

Вісімдесять відсотків сплачуватимуть готелі, ресторани, львівська міська стоматологічна клініка тощо. Їм потрібна концентрація коштів», – сказав О.Стинютка.

На його думку, завдяки перерозподілу коштів комунальних підприємств, міський бюджет за один рік зможе акумулювати до одного мільйона гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *