ОСТАННІ НОВИНИ

Відновлення пасажу Міколяша породило у Львові нові конфлікти

|

Відновлення пасажу Міколяша, що у центрі Львова, породило в місті дискусії та конфлікти. Львівський коледж легкої промисловості категорично проти будівництва, а громадські організації не впевнені, що пасаж відновлюватимуть комплексно.

Президент благодійного фонду «Збереження історико-архітектурної спадщини Львова» Андрій Салюк вітає намір відновити пасаж Міколяша, як і виступає за те, щоб до робіт обрали комплексний підхід. «Мені подобається ідея перетворення смітника у центрі міста на щось цивілізоване. Це добрий проект. Але чи буде він пасажем? Треба подивитися, як пасаж виглядає в цілому. Якщо відновлюватимуть першу чергу без загального плану, то це не буде відновлення пасажу», – зазначає Андрій Салюк.

Крім того, відновлення пасажу ускладнюють різні форми власності на споруди, які до нього належать. Проти будівництва також протестує Львівський державний коледж легкої промисловості. Його директор Неля Креденець каже, що відновлення пасажу передбачає руйнування спортивного майданчика та частини приміщень навчального закладу.

Згідно з проектом відтворення першої черги пасажу, передбачається відновлення частину пасажу від вулиці Коперніка в об’ємі 11 тисяч метрів кубічних. У відреставрованих приміщеннях будинку хочуть розташувати службові та технологічні приміщення, кафе-кондитерську, ресторан, банкетний зал та зимовий сад.

Торговий комплекс пасажу Міколяша збудований на початку 20 сторіччя і був однією з перших будівель у стилі сецесія. Під час другої світової війни в будинок влучила бомба. На сьогодні зберігся лише фрагмент споруд пасажу, розташований праворуч від входу з вулиці Коперніка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *