ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прозвучать колядки народів, які тут мешкають

|

Колядки українців, вірмен, греків, поляків, молдаван, німців та угорців прозвучать у Львові завтра, 26 грудня, під час концерту «Соборна коляда». У проекті, зініційованому Львівською державною хоровою капелою «Дударик», візьмуть участь Наталка Половинка, Маріанна Лаба, камерний оркестр «Леополіс», гурти «Бурдон», «Сагмос» та ансамбль сопілкарів грецького товариства. Про це сьогодні, 25 грудня, під час прес-конференції повідомив директор капели «Дударик» Микола Кацал.

«Львів є повноцінним, коли є багатонаціональним, – зазначив він. – Якщо народи, які мешкають тут, люблять Львів, тоді це – їхня друга батьківщина. А коляда – це найщиріша пісня у всіх народів. Я не можу сказати, коляда якого народу є кращою. Думав про це і зрозумів, що коли щиро зануритись у зміст, відчуваєш такі чари, що про нерівність і мови бути не може».

За словами Миколи Кацала, окрім колядок згаданих народів, прозвучать і колядки Східних областей України, Закарпаття та європейські колядки. Ще один аналогічний концерт у Львівському будинку органної та камерної музики відбудеться 21 січня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *