ОСТАННІ НОВИНИ

Вифлеємський вогонь миру винесли на Говерлу

|

24 грудня 2006 року пластуни Львова разом з Вифлеємським вогнем миру піднялися на найвищу вершину України – гору Говерла. Як передає прес-служба Пластової станиці «Львів», цей захід було приурочено до 20-річчя від започаткування акції «Вифлеємський вогонь миру».

Вирушивши зі Львова пізно вночі, зранку учасники заходу були вже коло селища Ворохта, що коло підніжжя Говерли. За словами одного з організаторів, Юрія Гладкого, завдяки безхмарній і просто ідеальній погоді, сходження відбулося без неприємних «пригод».

Об 11:00 група з 16 осіб досягла вершини гори. На вершині пластуни прикріпили до хреста, встановленого на Говерлі, лампадку з Вифлеємським Вогнем та пояснювальну табличку. Після пластових церемоніалів, зокрема, молитви, учасники заходу пообідали та почали спуск. Увечері цього ж дня пластуни успішно повернулися до Львова. Окрім того, о 17:30 у Львові пластуни, спільно з представниками «Харцерства польського в Україні» та «Скаутів України» у Латинській катедрі передали Вифлеємський вогонь миру львівській громаді Римсько-католицької церкви. Після урочистої передачі кардинал Мар`ян Яворський відправив передріздвяну Службу Божу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *