ОСТАННІ НОВИНИ

Представники водоканалів вчаться у Львові, як зменшувати втрати води

|

Представники водоканалів 24 міст України з ’ їхалися до Львова, щоб взяти уроки реформування житлово-комунального господарства та навчитися зменш увати втрати води. Семінар для них організувала Всеукраїнська благодійна організація „Інститут місцевого розвитку”, фінансована Агенцією Місцевого Розвитку (США).

Як повідомила прес-секретарка ЛКП «Львівводоканал» Уляна Горбата, після семінарських навчань учасники ознайомлюватимуться з львівським водо-каналізаційним господарством. Планується, що вони відвідають нещодавно відреконструйовану насосну станцію «Карачинів» та центральну диспетчерську службу. На останньому об ’ єкті учасники семінару вивчатимуть систему зон тиску « SCADA ».

Щодо покращання роботи водоканалізаційного господарства Львова, то в місцевому комунальному підприємстві бачать два шляхи: облік води та заміна водопровідних мереж.

За даними прес-служби підприємства, 76% мереж у нашому місті замортизовано. Однак, як стверджують у «Львівводоканалі», це не є основною причиною втрат води. Як засвідчують дані підприємства, 70% втрат спричинено крадіжками – оскільки не ведуть облік води – та поганим станом внутрібудинкових мереж, за які відповідають ЖЕКи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *