ОСТАННІ НОВИНИ

Програма утилізації гудронів на Грибовицькому сміттєзвалищі має з’явитися за два тижні

|

Власник гудронів, які перебувають на Грибовицькому сміттєзвалищі, за два тижні має надати програму утилізації цих відходів у наступному році. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Богдан Матолич, саме до такого висновку дійшли учасники наради, що відбулася минулого тижня у ЛОДА.

За його словами, 2006 рік можна назвати змарнованим, адже Львівський дослідний нафтомаслозавод протягом цього року не зробив нічого, аби вирішити проблему з гудронами. «Якщо від заводу не буде пропозицій щодо термінів, фінансування плану утилізації гудронів, то буде порушено кримінальну справу проти керівництва цього підприємства. Ця справа вже є у прокуратурі», – наголосив Богдан Матолич. «Якщо виникне небезпека, ми знайдемо спосіб вирішити цю проблему», – сказав він.

Окрім того, начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області повідомив, що на рекультиваційні роботи з Грибовицького сміттєзвалища наступного року виділять близько двох мільйонів гривень. Також, він наголосив, що наступного року пестицидів у Сянках, що в Турківському районі, не буде. «З державного екологічного фонду нам виділять 2 мільйони гривень на роботу з утилізації пестицидів. Окрім того, 500 тисяч гривень надійде й з обласного фонду. Ми плануємо, що наступного року вивеземо з Сянок усі пестициди. Наразі там є 16 тонн цієї речовини», – підсумував Богдан Матолич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *