ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська залізниця має найбільший борг щодо розрахунків за пільгові перевезення пасажирів

|

Львівська залізниця має найбільший борг перед «Укрзалізницею» щодо розрахунків за пільгові перевезення пасажирів. Як повідомляє управління взаємодії зі ЗМІ “Укрзалізниці”, сума боргу становить 10 мільйонів 400 тисяч гривень, а рівень розрахунку складає лише 24%.

Окрім того, критичною залишається ситуація щодо розрахунків за пільгові перевезення і у Вінницькій, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Від початку цього року, залізницями України перевезено пасажирів пільгових категорій на суму 155 мільйонів 500 тисяч гривень. Сума отриманої компенсації від місцевих органів влади на покриття витрат від пільгових перевезень наразі становить 45 мільйонів 900 тисяч гривень. Цей показник менший ніж 30%.

Цьогоріч на “Укрзалізниці”свій ресурс відпрацювали понад три сотні вагонів, приблизно у такої ж кількості вагонів закінчується термін служби у наступному році, а до 2010 року свій ресурс вичерпають майже півтори тисячі пасажирських вагонів. Така ж ситуація й з електричками. Нині експлуатуються 85% парку приміського рухомого складу за рахунок продовження нормативного терміну. Ступінь зношеності парку пасажирських вагонів сягає 73%, а парку приміського рухомого складу – ще більше.

За словами Генерального директора “Укрзалізниці” Володимира Козака, наступного року планується збільшити обсяги закупівлі пасажирського рухомого складу у 2,5 рази. Зокрема, передбачається придбати 173 пасажирських вагонів, 15 електропоїздів, 5 дизель-поїздів та 5 рейкових автобусів. В «Укрзалізниці» вже визначили, які регіони мають перспективи першими отримати нові вагони. За словами генерального директора «Укрзалізниці» Володимира Козака, передовсім нові вагони і потяги направлятимуть у ті райони, які не мають заборгованості перед залізницями за перевезення пільгових категорій пасажирів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *