ОСТАННІ НОВИНИ

Якщо «Львівгаз» не залишать у спокої, уряд проситимуть дозволу на створення «Львівгазенерго»

|

Під час чергової сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 26 грудня, депутати заслухають інформацію про ситуацію на ВАТ «Львівгаз» та ситуацію щодо надійності газопостачання в області. «Якщо інформація буде тривожною, то ми ініціюватимемо створення тимчасової спеціальної контрольної комісії та готуватимемося до створення комунального обласного підприємства «Львівгазенерго», – зазначив сьогодні під час прес-конференції депутат облради Олекса Гудима.

За його словами, в облраді вже дано доручення юридичному управлінню та управлінню комунального майна готуватися до створення такого комунального підприємства, яке, на його думку, перебере від уряду функцію продажу газу на територію Львівської області та функцію експлуатації газорозподільних мереж.

«Якщо ситуація не владнається і НАК «Нафтогаз» не залишить у спокої, хоча б на зиму, ВАТ «Львівгаз», то ми діятимемо згідно з чинним законодавством. Передовсім звернемося до уряду, щоб він прийняв рішення про надання дозволу утворення такого комунального підприємства, яке перебере відповідальність на Львівську обласну раду за надійне газопостачання на теренах Львівщини», – зазначив він.

«Якщо сьогодні ліквідують чи відсторонять «Львівгаз» – почнеться анархія, яка загрожує техногенними катастрофами, бо масово замерзатимуть міста і села. Я вважаю, що це є предметом розгляду для ради нацбезпеки», – резюмував пан Гудима.

Щодо можливих кандидатів на посаду керівника такого комунального підпримєства пан Гудима сказав коротко: “Завжди, якщо хтось проявляє ініціативу, то очолює те, що придумав”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *