ОСТАННІ НОВИНИ

На операторів мобільного зв’язку подаватимуть до суду?

|

Якщо оператори мобільного зв’язку не визнають встановлення базових станцій стільникового зв’язку будівництвом, то мерія подаватиме на них до суду. Про це під час сьогоднішнього круглого столу «Чому оператори мобільного зв`язку не погоджують встановлення базових станцій з міською владою і що від цього втрачає громада?» повідомив журналістів заступник начальника юридичного управління ЛМР Мирослав Гавриляк.

«Ми мусимо дійти з операторами мобільного зв’язку певного консенсусу в цьому питані. Якщо ж такого консенсусу не буде, будемо змушені подавати на них до суду з приводу незаконного встановлення базових станцій стільникового зв’язку на території Львова», – наголосив він. На думку Мирослава Гавриляка, перші подання до суду на операторів можуть відбутися одразу після нового року. «Якщо до нового року ми не домовимося шляхом переговорів, то після нового року почнуться масові подання до суду з приводу незаконного встановлення базових станцій», – підкреслив заступник начальника юридичного управління ЛМР.

За його словами, уже найближчим часом міська влада спробує зустрітися з операторами й домовитися про співпрацю.

Як розповів начальник відділу телекомунікації управління транспорту та зв’язку ЛМР Андрій Швайка, сьогодні у Львові є 217 базових станцій стільникового зв’язку, і лише три з них сплачують орендну плату.

Наразі всі компанії, які встановлюють базові станції стільникового зв’язку, вважають, що станції не є об’єктом будівництва. Юридичне управління, опрацювавши чинне законодавство, дійшло висновку, що встановлення базових станцій стільникового зв’язку таки є об’єктом будівництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *