ОСТАННІ НОВИНИ

Суд визнав незаконним тарифи на водопостачання

|

Львівський апеляційний господарський суд сьогодні задовольнив апеляційну скаргу благодійної організації «Львівська міська спілка захисту прав громадян» до виконавчого комітету Львівської міської ради щодо незаконного підвищення тарифів на водопостачання.

Апеляційну скаргу позивача підтримали низка громадських організацій Львівщини: Громадський форум Львова, «Опора», Асоціація платників податків, Руський рух України та Руський блок України. «Це випадок, коли громадські організації стали своєрідною політичною силою», – констатував голова координаційної ради ГФЛ Олег Мацех.

«Суд постановив: апеляційну скаргу членської благодійної організації «Львівська міська спілка захисту прав громадян» задовольнити повністю. Постанову господарського суду Львівської області від 25 липня 2006 по даній справі скасувати повністю. Позивні вимоги позивача задовольнити повністю. Визнати незаконним рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №1088 від 5 жовтня 2005 року про тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення. Судові витрати покласти на відповідача», – зачитав суддя Миротенко, зазначивши, що це рішення відповідач – виконком ЛМР – може оскаржити лише в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України.

Окрім того, суд прийняв ухвалу на ім’я голови Львівської міської ради Андрія Садового щодо порядку проведення громадських слухань та економічних обґрунтувань прийнятих тарифів на водопостачання.

Під час судових дебатів представники ЛКП «Львівводоканал» наголосили, що задоволення апеляційної скарги може спричинити хаос серед мешканців і просили не скасовувати законне, на їхню думку, рішення виконавчого комітету, оскільки затверджений тариф діє близько півтора року.

Відтак, за словами пана Мацеха, таке рішення суду доводить, що мешканці мали б платити не незаконно встановлені 1,84 грн, а 1,15 грн.

На засіданні також як свідок давав покази колишній міський голова Львова Любомир Буняк, який свідчив про те, що рішення, які приймало «зібрання», а не сесія депутатів, він не підписував, а підписував виконувач обов’язки міського голови Зеновій Сірик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *