ОСТАННІ НОВИНИ

Представники традиційних християнських конфесій вважають, що Свідки Єгови образили їхні релігійні почуття

|

Представники християнських конфесій Львівщини звернулися до міської та обласної рад з проханням захистити релігійні почуття їхніх парафіян «у зв’язку з масовим розповсюдженням з боку «Свідків Єгови» публікації «Кінець фальшивої релігії вже близько».

У відкритому листі до вищих органів влади на Львівщині представники християнських конфесій стверджують, що у цій публікації, яку від «свідків Єгови» отримала значна частина парафіян, міститься малюнок, який свідомо ображає їхні релігій почуття.

«Виходячи з тексту публікації, на малюнку зображена повія, яка символізує світову релігійну систему та яка ніби осідлала світові політичні системи в образі звіра. Дуже образливим для наших парафіян є те, що ця повія зображена на фоні виключно християнських храмів»,– йдеться у відкритому листі.

«Ми вважаємо, що автори цієї публікації хоч і зображають з себе побожних віруючих, насправді знехтували наукою апостольською. Вони свідомо вдались до дій, які не тільки однозначно ображають релігійні почуття християн, але й можуть бути розцінені, як розпалювання релігійної ворожнечі», – зазначено у документі.

Підписанти листа відтак вимагають належної оцінки з боку відповідних державних органів. «Виходячи з конституції, згідно з якою ображання почуттів громадян тягне за собою відповідальність, звертаємось до вас, як до Божих слуг, на яких покладено обов’язок здійснювати державний контроль за додержанням законодавства України про свободу совісті та релігійні організації. Ми вважаємо, що керівники «Релігійної організації Свідків Єгови в Україні» вчинили свідомі дії, що посягають на гідність християн. Тому їхні дії мають бути належно оцінені з боку відповідних державних органів. Звертаємо увагу рядових членів цієї релігійної організації, що цей відкритий лист в жодному разі не є посяганням на права та свободи «Свідків Єгови. Але є спробою захистити даровані Богом та державою права і гідність наших парафіян», – зазначено у листі-зверненні.

Підписали звернення представники Української римо-католицької церкви, Української греко-католицької церкви, Української православної церкви та Української автокефальної православної церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *