ОСТАННІ НОВИНИ

ГФ Львова називає рішення щодо ліквідації мережі відновлювального лікування цинічним

|

Громадський форум Львова вважає рішення про ліквідацію мережі відновного лікування цинічним і таким, що зневажило інтереси мешканців Львова та області. Про це повідомляє прес-служба Громадського форуму Львова.

ГФ стверджує, що Львівська обласна рада ухвалила рішення “Про реорганізацію Комунальної Львівської лікарні відновного лікування шляхом її приєднання до Обласного госпіталю інвалідів і репресованих ім. Юрія Липи”, яке фактично узаконило ліквідацію лікарні. Апеляційний господарський суд Львівської області залишив це рішення чинним.

«Наказ відділу з питань майна комунальної власності ЛОДА від 10 січня 2006 року за №1 “Про комісію з припинення діяльності Комунальної Львівської лікарні відновного лікування” вимагає “створити комісію з припинення діяльності лікарні”. Ліквідація такої мережі суперечить, насамперед, вимогам Конституції України, яка у статті 49-й констатує, що “у державних і комунальних закладах охорони здоров`я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена”, – підкреслює ГФ.

Таким чином, на вулиці можуть опинитися близько 180 фахівців, які, щоб відстояти свої права, готові до крайніх форм протесту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *