ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 20% українських сімей відмовляються вакцинувати своїх дітей

|

На Україні понад 20% сімей не погоджуються вакцинувати своїх дітей. Про це під час сьогоднішнього круглого столу на тему «Вакцинація: за і проти» розповів президент ГО «Ліга захисту громадянських прав» В’ячеслав Костилєв.

За його словами, унікальність щеплень у тому, що їх роблять суто заради декларативної користі в майбутньому. На думку В’ячеслава Костилєва, щеплення не застерігають людину від певної хвороби, а навпаки. «Відбувається фальшування статистики щеплень, причому на рівні Міністерства охорони здоров’я. Якщо лікар позначить у картці, що ця хвороба є наслідком щеплення, то це розцінять як надзвичайну ситуацію», – наголосив він.

Однак, за словами лікаря педіатричного відділення Чорнобильської лікарні Яреми Возниці, щеплення є одним з найнадійніших способів запобігти захворюванням. «За допомогою щеплення ми програмуємо імунну систему на захист від певних хвороб. За всю свою практику я не бачив жодного вакцинального ускладнення. Є побічні явища, але їх допускають також медики», – наголосив Ярема Возниця. А твердження щодо негативного впливу вакцинації на здоров’я людини він вважає хибним.

Як розповіла адвокат, юрист громадського центру Олександра Мерза, у нашому законодавстві також є колізії щодо питання щеплень. «Інформація про щеплення не є доступною для широкого загалу. В законодавстві зазначено, що медики мусять інформувати батьків про вакцинацію їхніх дітей. А в переддень вакцинації необхідно провести медичний огляд дитини та поінформувати батьків про можливі побічні дії щеплення», – наголосила Олександра Мерза. Проте в нас часто трапляються випадки, коли медпрацівники приходять у школу і забирають дітей з уроків для щеплення, причому батьки ні про що не знають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *