ОСТАННІ НОВИНИ

Гірняк вимагає впорядкувати процедуру визначення інвестиційних внесків для забудовників

|

Депутат міської ради від УНП Володимир Гірняк звернувся із запитом до міського голови Львова з приводу непрозорості формування інвестиційних внесків від забудовників на розвиток соціальної інфраструктури.

Як зазначив депутат у запиті, чинне законодавство визначає, що такі внески мають становити 5% вартості житла, а виконавчі органи міської влади вимагають від забудовників передачі у власність міста від п’яти до 25 квартир у будинках.

За даними депутата, забудовники повинні подати гарантійні листи, інакше їм чинять перепони. «Сьогодні непрозорість процесу визначення і стягнення інвестиційних внесків створює передумови для зловживань з боку чиновників та корупційних схем, подорожчання житла та відтоку інвестицій», – наголосив депутат.

Він вимагає повідомити, на підставі яких юридичних норм забудовників зобов’язують гарантувати внески, що перевищують 5% вартості житла. Також В. Гірняк просить надати економічні розрахунки щодо визначення розмірів внесків і надати інформацію про суми внесків, отриманих від забудовників, та куди ці кошти пішли.

Також він запропонував депутатам зайнятися цим питання і запровадити однакові правила гри для всіх учасників цього ринку.

Натомість міський голова заявив депутатові, що подана інформація не відповідає дійсності, і попросив керівника фракції УНП Юрія Кужелюка провести серед депутатів роз’яснювальну роботу, бо, як сказав А.Садовий, розміри внесків визначають на нарадах керівників фракцій, і це питання цілком прозоре.

Він також попросив депутатів не забувати про людей, які перебувають у черзі на поліпшення житлових умов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *