ОСТАННІ НОВИНИ

Музей ідей презентуватиме виставку робіт на тему ВІЛ

|

Виставка «Захисти любов», присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, який відбудеться першого грудня, відкривається сьогодні о 16.30 годині у приміщенні львівського Музею ідей. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомила журналістам арт-менеджер проекту Оксана Миськович.

За її словами, на виставку відібрано найкращі роботи конкурсу із створення мистецьких робіт, спрямованих на попередження ВІЛ-інфікованих та популяризацію здорового способу життя. Оксана Миськович розповіла, що до участі у конкурсі надійшло 164 роботи з восьми міст України. «Ми відібрали 52 роботи конкурсантів з Харкова, Дніпропетровська, Києва, Сум, Нововолинська. Усі вони отримають нагороди та дипломи під час відкриття виставки»,– наголосила вона.

Зокрема, на виставці представлять проекти біл-бордів, сіті-лайтів, плакатів, принтів на одязі, які стосуються проблеми ВІЛ/СНІДу.

Виставка, яка триватиме до четвертого грудня, проводиться в рамках авторської програми благодійного фонду САЛЮС «Мистецтво проти СНІДу». Як розповіла президент благодійного фонду САЛЮС Олександра Служинська, виставка базується на залученні творчої думки молоді до пропаганди боротьби з ВІЛ у нестандартний спосіб. «Ця програма існує дев’ять років. За цей час вона встигла завоювала популярність, адже ми постійно проводимо подібні конкурси», – наголосила Олександра Служинська.

«Передовсім нам треба змінювати стереотипи ставлення до ВІЛ-інфікованих, бо насправді ця хвороба може зачепити будь-кого», – наголосила менеджер з комунікації Проекту ПРООН « Врядування в питаннях ВІЛ/СНІДу» Оксана Скиталінська.

На сьогодні в Україні зареєстровано 88 тисяч 439 ВІЛ-інфікованих, понад десять тисяч з них – це діти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *