ОСТАННІ НОВИНИ

«Жіночі перспективи» говоритимуть про проблеми насильства у сім’ї

|

Завтра у приміщенні Західноукраїнського центру “Жіночі перспективи” відбудеться круглий стіл на тему “Подолання насильства в сім’ї: об’єднання зусиль». Про це йдеться в прес-релізі «Жіночих перспектив».

У роботі круглого столу візьме участь керівництво служби дільничних інспекторів міліції та кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВС України у Львівській області, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, обласного Центру соціальних служб для молоді, громадських організацій та Дніпропетровського жіночого інформаційно-координаційного центру.

Зокрема, жіночий інформаційно-координаційний центр (Дніпропетровськ) накопичив досвід об’єднання зусиль різних державних і недержавних структур у сфері протидії насильству в сім’ї. Міністерство внутрішніх справ України і Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту визнали такий досвід позитивним, і тепер Центр передає його в інші області України. В основі цього досвіду – налагодження ефективної співпраці у сфері подолання насильства в сім’ї між органами внутрішніх справ, місцевою владою, соціальними службами для молоді та громадськими організаціями і створення в областях для координації такої співпраці неформальних робочих груп. Важливу роль відіграє також навчання працівників вказаних структур сучасних методів профілактики насильства в сім’ї й надання допомоги потерпілим. Таку діяльність ведуть тепер у восьми областях України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *