ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч за матеріалами УСБУ Львівщини порушено 68 кримінальних справ щодо службових злочинів

|

Управлінням СБУ у Львівській області викрило низку фактів зловживань у сфері службової діяльності посадовими особами митниці, ДПА, Управлінням УМВСУ, військових формувань та інших державних структур. Протягом поточного року управління склало 83 протоколи про порушення вимог Закону України «Про боротьбу з корупцією», 48 з них уже розглянуто в судах і вирішено накласти штрафи. На підставі матеріалів управління порушено 68 кримінальних справ за ознаками службових злочинів, 9 із них пов ’ язані з фактами вимагання та одержання хабарів, у тому числі з боку співробітників суду.

Варто зазначити, що важливою складовою боротьби з корупцією є співпраця з громадськістю. Адже протидія корупції має стати справою не тільки певної правоохоронної структури, але й кожної чесної людини, яка вболіває за власну країну і майбутнє своїх дітей.

Для того, аби громадяни мали можливість сприяти правоохоронцям у боротьбі з цим явищем, в управлінні СБУ у Львівській області діє телефон довіри. Тож, якщо комусь стало відомо про факти корупційних дій із боку державних службовців, такі як вимагання та отримання хабара, протиправні дії представників правоохоронних чи судових органів, незаконне відчуження (оренда), приватизація державного та комунального майна, неправомірне надання дозволів представниками органів влади на заняття тими чи іншими видами діяльності та інші корупційні прояви, можуть телефонувати за номером 298-66-22. Інформацію, яка надійде за цим номером, обов ’ язково буде перевірено. За результатами перевірки згідно з чинним законодавством буде прийнято відповідні рішення. Телефон довіри працює цілодобово.

В умовах сьогодення корупція стала чинником, який реально загрожує національній безпеці, підриває авторитет державного апарату та дискредитує його діяльність, руйнує основні засади демократичного суспільства та конституційного ладу України. Саме про це йшлося на розширеній Колегії Служби безпеки України, яка нещодавно відбулась у Києві за участю Секретаря Ради національної безпеки і оборони України В. Гайдука, першого заступника керівника Секретаріату Президента України

А. Яценюка, голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони А. Кінаха, голови громадської ради при СБУ В. Мусіяки.

Учасники Колегії констатували, що сьогодні корупція у тій чи іншій мірі вразила всі гілки державної влади, у першу чергу ті структури, діяльність яких пов’язана з питанням державного цільового фінансування, розподілу і використання бюджетних асигнувань, експорту та імпорту, приватизації, ліцензування, митного і податкового контролю, а також правоохоронні і судові органи. Повідомляє прес-служба УСБУ Львівщини.

У межах реалізації поставлених завдань СБУ здійснила низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності протидії корупції в усіх сферах життєдіяльності країни, посилення взаємодії з іншими правоохоронними органами, державними і громадськими інституціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *