ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться семінар для фахівців з питань фінансового моніторингу

|

У Львові завтра відбудеться регіональний навчальний семінар для фахівців з питань фінансового моніторингу у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму. Про це повідомила прес-служба ЛОДА. Семінар організовано Державним комітетом фінансового моніторингу України, зокрема, Регіональним відділом Держфінмоніторингу у Львівській області.

На сьогоднішній день перед регіональними відділами Держфінмоніторингу України поставлене завдання – налагодження та розбудова взаємодії з територіальними органами виконавчої влади, іншими територіальними підрозділами державних органів з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів (Територіальне управління НБУ у Львівській області, територіальне управління ДКЦПФР, другий західний відділ ТУ ДКРРФП), одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму, а також методичне забезпечення суб’єктів первинного фінансового моніторингу (банків, страхових компаній, інших фінансових установ, професійних учасників ринку цінних паперів, гральні заклади, платіжні організації, товарні, фондові та інші біржі) в регіонах. Відтак, навчальний семінар для фахівців з питань фінансового моніторингу має на меті сприяти розбудові національної системи боротьби із відмиванням кошів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванням тероризму.

Проведення Державним комітетом фінансового моніторингу України семінару для фахівців з питань фінансового моніторингу має на меті активізацію цієї роботи в області та посилення контролю за фінансовими операціями з метою запобігання фінансовим злочинам.

Учасниками регіонального навчального семінару з питань фінансового моніторингу у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму були розглянуті питання організації фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, системи функціонування фінансового моніторингу України. Також під час роботи семінару обговорено технології інформаційного обміну між суб’єктами фінансового моніторингу та Держфінмоніторингом України, найбільш поширені схеми відмивання коштів та методи їх виявлення, правові засади функціонування національної системи запобігання відмиванню злочинних доходів та питання налагодження активної взаємодії Регіонального підрозділу Держфінмоніторингу у Львівській області із правоохоронними органами регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *