ОСТАННІ НОВИНИ

Понад півтори тисячі будинків Львова у будні не матимуть гарячої води

|

Усі будинки, які не мають стовідсоткової проплати за теплопостачання, уже з понеділка не матимуть гарячої води. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник міського голови Львова Микола Одуха.

За його словами, насамперед відключатимуть будинки, які мають великі борги за спожиту теплоенергію, та відомчі будинки.

Зі свого боку, в. о. начальника управління ЖКГ Марія Желіско зазначила, що мешканці всіх 1508 комунальних будинків, які є у Львові, не забезпечили стовідсоткового розрахунку за спожите теплопостачання, а відтак уже в понеділок вони залишаться без гарячої води.

Щоправда, свято гарячої води у мешканців будинків-боржників буде на вихідних. «З понеділка ми відключатимемо гарячу воду мешканцям, аби не накопичувати борги ще більше. У нас більше немає джерел, звідки можна черпати кошти на сплату різниці ціни на газ. Бюджет міста не гумовий: спершу надали 22 мільйони гривень, а вчора ухвалили рішення надати ще 12», – зазначив пан Одуха.

«Згідно з угодами з мешканцями, ми маємо юридичне право відключати теплопостачання, бо вони вперто не хочуть платити за спожиту послугу, яка не є безкоштовною. Окрім того, погода нам дозволяє це зробити», – зазначила пані Желіско.

Чиновники запевняють, що як тільки львів’яни відчують, що таке відсутність гарячої води й почнуть розраховуватися за борги, місто відразу ж відновить теплопостачання.

Найгірший рівень проплат за теплоенергію в Личаківському (61%) та Шевченківському (67%) районах, а найкращий – у Залізничному (74%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *