ОСТАННІ НОВИНИ

Почалась процедура санації «Магнусу»

|

Господарський суд Львівської області розпочав процедуру санації закритого акціонерного товариства “Львівський центральний універмаг” (Торгівельна марка «Магнус»). Про це йдеться в повідомленні про визначення суду від 10 листопада. Керуючим санацією призначено Ярослав Онушканич. Суд попереджає, що, у зв`язку з винесеним визначенням у справі про банкрутство компанії, неправомірно скликати чи проводити збори акціонерів якими-небудь особами.

Зокрема, уточнює суд, неправомірними будуть збори акціонерів компанії 20 й 27 листопада, повідомлення про скликання яких було опубліковано у жовтні.

У червні Господарський суд Львівської області порушив справу про банкрутство Львівського центрального універмагу. Тепер 33,5% -ами ЗАТ “Львівський центральний універмаг” володіє ТОВ “Приват-Стік-Сервіс” (Дніпропетровськ), по 23% й 19% – фізичні особи.

До січня 2004 року 67% акцій ЗАТ “Львівський центральний універмаг” були в руках польських інвесторів: віце-президента Міжнародного об’єднання польських підприємців на Україні Ярослава Новацького і президента об’єднання Єжи Коника. Поляки були відсторонені від керівництва компанією, керуючись рішенням зборів акціонерів. Польські інвестори купили й зареєстрували у встановленому порядку в 1999-2001 роках 67,7% акцій Львівського центрального універмагу, інвестували в компанію близько $0,3 млн. власних коштів та близько 1,35 млн. доларів США кредитних коштів і здійснили реконструкцію будинку Львівського центрального універмагу, побудовано в 1912 році. Передає сайт «Комерсант».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *