ОСТАННІ НОВИНИ

Більше тисячі осіб пікетують обласну раду

|

Близько тисячі підприємців та членів громадських організацій зібрались у ці хвилини під стінами Львівської обласної ради. Розпочалась акція протесту з хвилини мовчання, вшановуючи пам ’ ять загиблого Богдана Дацка.

У руках людей плакати з написами «Семенюк, Сенчук, Дацко, хто наступний?», «Олійник, Максимов, Луценко, геть із керівних крісел!», «Вбивць у тюрми», «Стоп бандитизму і бездіяльності», «Олійник, хто захистить підприємців?», «Влада байдужа до бізнесу – не любить Україну», «Смерть Марійки на совісті влади» та «Прокурори – служіть народу, а не бандитським грошам».

За словами організатора голови Асоціації роботодавців Львівщини Зеновія Бермеса, мета акції – привернути увагу центральної влади, змінити роль правоохоронних органів та створити умови, які б сприяли розкриттю злочинів.

«Зараз потрібно змінити роль підприємців і бізнесменів у відношенні влади. Потрібно вжити низку заходів для захисту українського бізнесу від злочинних посягань, криміналітету та цинічних бандитів, які руйнують вітчизняне виробництво», – сказав він.

У резолюції, яку пікетувальники зачитали перед радою, зокрема, йдеться про вимогу відставки керівників ЛОДА, управління МВСУ на Львівщині, обласної прокуратури, а також – Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та Генерального прокурора України Олександра Медведька.

Ще на початку акції до пікетувальників вийшли голова обласної ради Мирослав Сеник, його заступник Микола Горинь та заступник голови ЛОДА Валерій П ’ ятак. Обидві сторони домовились провести сьогодні о 15.00 в обласній раді нараду за участю підприємців та керівництва області.

Пан Сеник також додав, що обласна рада готова напрацьовувати із підприємцями та громадськими організаціями спільні програми для покращення криміногенної ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *