ОСТАННІ НОВИНИ

Друзі Олександра Кривенка протестують проти спекуляції його іменем

|

Група друзів покійного журналіста та громадського діяча Олександра Кривенка виступила із заявою проти використання імені Кривенка у новоствореній газеті «Пост-Поступ», перший випуск якої з’ явився у Львові минулого тижня. Підписанти заяви наголошують на недопустимості спекуляції на імені Кривенка заради розкрути нового медіа-проекту. Текст заяви подаємо повністю:

«Заява

Минулої п’ ятниці вийшов у світ перший випуск нового тижневика “Пост-Поступ”.

Це цілком нове видання використало назву газети, яка була колись у Львові найпопулярнішим інтелектуальним і моральним орієнтиром.

Відсутність права власності на назву “Пост-Поступ” юридично дає змогу використовувати її будь-кому. Однак не дає морального права на спекуляції.

Нас засмутило використання цим тижневиком імені покійного творця і головного редактора легендарного вже “Пост-Поступу” – Олександра Кривенка. Олександр Кривенко загинув 9 квітня 2003 року, не доживши місяця до свого 40-річчя. Він загинув на передньому краї громадянської та інтелектуальної боротьби із режимом президента Кучми. Життя і смерть Олександра Кривенка перетворили його ім’я на один із символів особистої незалежності й свободи в сучасній Україні.

Покійний Олександр Кривенко не має жодного стосунку до новоствореного “Пост-Поступу”. Гадаємо, що редакції нового видання не личить імітувати тяглість та причетність до імені Кривенка, публікуючи його ім’я в якості першого редактора газети. Це не та газета.

Розуміємо, що в сучасному світі мас-медіа будь-яка провокація, як і будь-який протест проти неї є не більше, аніж рекламно-інформаційним приводом, покликаним збільшувати тираж і розголос. Однак задля світлої пам’яті Олександра Кривенка ми б просили шановну редакцію залишити його ім’я у спокої. Воно не є ні засобом реклами, ні розкрутки ще одного видавничого проекту.

Мертві за себе вже не можуть постояти. Їм належиться спокій та шана.

Тарас Возняк, Орест Друль, Левко Захарчишин, Маркіян Іващишин, Андрій Кирчів, Юрій Лобан, Михайло Москаль, Ігор Ожиївський, Андрій Павлишин, Богдан Панкевич, Євген Равський, Олег Шмід, Роман Онишкевич, Микола Савельєв».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *