ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 115 тисяч дітей Львівщини цього літа відпочили в таборах та санаторіях

|

Із 326 тисяч 654 дітей шкільного віку Львівщини 115 тисяч 557 школярів протягом цього літа оздоровились у пришкільних таборах, стаціонарних закладах та волонтерських загонах. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив начальник управління сім’ї та молоді Львівської ОДА Андрій Корнат.

За його словами, це 34 відсотки від загальної кількості дітей шкільного віку. «Ми ставили собі за мету не гнатися за кількістю оздоровлених дітей, а звернути увагу на якість відпочинку дітей», – зазначив пан Корнат.

Враховуючи 1219 путівок, виділених Міністерством сім’ї, молоді та спорту України на суму майже півтори мільйони гривень, 568 путівок на суму 547 тисяч гривень та кошти з місцевого та обласного бюджетів (5 млн. 422 тис. грн. та 3 млн. 453 тис. грн. відповідно) оздоровлення дітей Львівщини обійшлось у майже 22 мільйони гривень.

«Вищі навчальні заклади ще продовжують проводити процес оздоровлення. Так, профкоми ВНЗ залучили до оздоровчих процесів 3600 студентів, на які затрачено 2 млн. 550 тис. грн., однак до кінця року ця цифра може сягнути трьох мільйонів», – зазначив Андрій Корнат.

Заступник начальника управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА Андрій Добрянський також зауважив, що цьогоріч управління має чим похвалитись, бо минулого року, коли було виділено 13 млн. 807 тис. грн., оздоровили 86 тисяч 780 дітей, або 25,4 відсотка від усієї кількості дітей шкільного віку області.

«Цього року нам вдалось майже стовідсотково оздоровити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. Окрім того, цього року вдалось оздоровити 65 відсотків, або 4 тисячі 665 дітей-чорнобильців, що є також непоганим показником. Щодо дітей із малозабезпечених сімей, то з 89 тисяч 917 дітей відпочило 43 тисячі 160. Наступного року ми повинні зберегти такий показник», – зазначив пан Добрянський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *