ОСТАННІ НОВИНИ

Випуску облігацій львівського забудовника привласнений кредитний рейтинг

|

Рейтингове агентство “Кредит-Рейтинг” оголосило про присвоєння довгострокового кредитного рейтингу “uaBB+” планованому випуску іменних дисконтних облігацій (серії А) Дочірнього підприємства “Інтергал-Буд” ТОВ “Фірма “Інтергал” (м. Львів) на суму 80 млн. грн. терміном обігу 9 років.

Боргові зобов`язання з рейтингом категорії “uавв” у найменшому ступені піддаються ризику неплатежу з основної суми боргу або відсоткам з нього серед боргових зобов`язань спекулятивного рівня.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформв агентстві, в позичальника можуть виникнути ускладнення зі своєчасним і повним виконанням в умовах українського фінансового ринку цього боргового зобов`язання у випадку несприятливих змін у комерційних, фінансових та економічних умовах, хоча найближчим часом імовірність невиконання цього боргового зобов`язання низька.

Плюс означає проміжну, щодо основних, категорію рейтингу. Цей рейтинг має фактори, що підтримують його рівень. Серед них – наявність в емітента досвіду реалізації проектів як замовник й інвестор будівництва: компанією в м. Львові побудовано шість житлових будинків й один адміністративний будинок площею 24,9 тис. м2, ще шість житлових будинків площею 32,4 тис. м2 побудовані й перебувають у стадії здачі в експлуатацію. Також емітент здійснює діяльність, пов`язану з будівництвом житлової й комерційної нерухомості у Львові й великих обласних і районних центрах Західної України, динаміка розвитку ринку будівництва в яких відповідає загальноукраїнській тенденції росту ділової активності в інвестиційно-будівельній галузі.

Кредитний рівень має також обмежуючі фактори. До таких належить збиткова діяльність протягом 2003-2005 років й 9 місяців 2006 року, обсяг непокритого збитку станом на 30 вересня 2006 року склав – 2,2 млн. грн. Окрім того, рівень обмежують і наявність ризиків масштабності діяльності: емітент протягом наступних 3 років планує побудувати близько 130 тис. м2 житлової площі, що більш ніж в 2 рази перевищує площу усіх житлових будинків, раніше збудованих ним. Негативним фактором є й неврегульованість і мінливість системи законодавчого регулювання й оподатковування операцій, пов`язаних з будівництвом і залученням фінансування.

Нагадаємо, основним напрямком діяльності ДП “Інтергал-Буд” ТОВ “Фірма “Інтергал” є інвестиційно-будівельна. У цей час компанія реалізує 21 інвестиційно-будівельний проект у містах Львів, Ужгород, Мукачеве, Чернівці, Рівне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *