ОСТАННІ НОВИНИ

Щоби мати більше води треба більше платити?

|

Директор ЛКМП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський вважає, що розширення графіку водопостачання у місті неможливе без збільшення тарифів на воду. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу. «Розширення графіку водопостачання у Львові не можливе без збільшення вартості тарифів» – сказав він.

За його словами, зараз проводяться розрахунки і точні цифри можна буде назвати лише після затвердження бюджету на наступний рік.






Заяви Громадського форуму Львова та Асоціації платників податків Львівської області про незаконно встановлені тарифи на водопостачання та водовідведення М. Заплатинський прокоментував наступним чином: «Їх заяви ґрунтуються на тому, що система стоків міста складається з трьох частин – атмосферні опади, сток річки Полтва та власне побутові стоки. Таким чином представники форуму стверджують, що люди повинні нести витрати лише за власні відходи, решту повинно оплачувати місто. Наразі це не можливо зробити. Та й таких прецедентів в Україні немає. Ми замовили проект розробки басейну міста Львова для того, щоб визначити кількість атмосферних стоків (вони коливаються в залежності від пори року), а тоді говоритимемо про тариф. Цього року це неможливо зробити».

За його словами, заяви Громадського форуму таки мали вплив на мешканців, протягом цього місяця платежі львів’ян за послуги водопостачання та водовідведення зменшилися на 150 тис. грн., передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *